Mijn naam is Richard Onderberg, gehuwd met Annemieke en we hebben samen 4 kinderen, een zoon van 25 jaar en vervolgens drie dochters van 23, 20 en 17 jaar. We wonen in Dronten, inmiddels ook al weer 25 jaar. Van beroep zelfstandig belastingadviseur – accountant.

Als kind bij mijn ouders thuis reed mijn vader steevast in diverse Opels, eigenlijk altijd Rekord types.

Op 20 jarige leeftijd kocht ik mijn eerste echte eigen auto, een bouwpakket. Dat wist ik wel van te voren doch dat het zoveel werk zou zijn kwam ik gaandeweg wel achter. Ik wist niets van techniek en of auto’s af, ben er gewoon aan begonnen en veel uitgeprobeerd.

Een Opel P1 uit 1961. Ik heb er samen met Annemieke ongeveer 15 maanden over gedaan om deze auto weer door de kenteken – APK keuring te krijgen en vanaf november 1987 had ik het kenteken voor weggebruik weer terug.

In de tijd hebben we deze auto steeds verder aangepast en opgeknapt en op 7 september 1990 werd het onze trouwauto, deze auto hebben we nog steeds in bezit.

Een periode met avond- en weekendstudie en ook onze 4 kinderen brak aan en de P1 werd weggezet onder een dekentje in een loods voor een diepe winterslaap.

In januari 2015 kregen we van een zakenrelatie een uitnodiging om een dag mee te rijden in de Tulpenrally van Vaals naar Noordwijk. Voorwaarde was wel dat we zelf voor een oldtimer zouden zorgen.

Het dekentje na bijna 19 jaar opgetild en daar stond de P1 in de loods nog steeds op ons te wachten. Het duurde ongeveer 6 weken om deze auto weer draaiende te krijgen en opnieuw APK gekeurd. Deze rally dag smaakte naar meer echter we hadden ook door dat de P1 te weinig in huis had om in bergachtig landschap mee te komen.

voorstellen penningmeesterNa deze rallydag besloten we dan ook uit te zien naar een Opel GT en al in juni 2015 werd deze gevonden ergens in Noord Brabant. Ook heb ik me als lid aangemeld van de GT club ergens halverwege 2015.

De perikelen die we allemaal meegemaakt hebben met deze GT die zal ik later eens aanbieden voor het clubblad. Fraai verhaal.

Wel zijn we best actief met de GT, vorig jaar ongeveer 7.000 km gereden en we verwachten dit jaar ook wel zoiets. Net als vorig jaar zijn we voornemens om in mei 2018 aan de start te staan in Cannes (afgerond 1.500 km van huis) van de Tulpenrally 2018, daarna een rally van 6 dagen  door Frankrijk, Luxemburg en zo richting Valkenburg (ongeveer 2.200 km). Met het ritje daarna naar huis hebben we al zo’n 4.000 km te pakken dit jaar. Annemieke  navigeert en ik ben de bestuurder. Kortom de GT wordt goed gebruikt en daar is ie dan ook voor.

Beroepsmatig gezien heb ik dagelijks met administratie te maken en hierom zie ik er ook geen bezwaar in om de administratie voor de club te voeren. We moeten wat aandacht schenken aan de privacy wetgeving einde mei 2018 en ook de voorzitter heeft nog wat wensen in te vullen zo begreep ik.

Met de GT groeten van uit Dronten, we zien elkaar vast wel eens op een bijeenkomst met een leuke rit,

Met vriendelijke groeten,

Richard Onderberg


Volg ons via