Toen Dieter Glasz in 1977 stopte met het rijden van rally’s met zijn Opel GT werd het hem snel duidelijk dat het steeds moeilijker werd om zijn geliefde Opel GT op de weg te houden. Veel onderdelen waren moeilijk of helemaal niet meer te vinden.

Dieter vroeg zich af of meer Opel GT rijders met dit zelfde probleem te kampen hadden en hoe zij dit oploste. Wellicht dat een vereniging van liefhebbers meer kon bereiken dan de enkeling voor elkaar kreeg.

Daarop besloot hij een advertentie te plaatsen in een bekend autoblad en een landelijk dagblad. 

Blijkbaar schoot Dieter in de roos want er kwamen heel snel 15 reacties binnen en op 23 april 1977 richtte deze groep onder leiding van Dieter in Vianen de Opel GT Club Nederland op. Besloten werd dat iedereen in zijn omgeving weer advertenties zou plaatsen om leden te werven en zo groeide de vereniging snel naar 150 leden. Een aantal dat in de loop van de jaren opliep tot bijna 500. Nu, ruim 40 jaar later, bloeit de Opel GT Club Nederland nog steeds met een ledental van rond de 350.

De Opel GT Club Nederland probeert niet alleen de leden te helpen met het rijdend houden van hun Opel GT maar organiseert ook tal van andere activiteiten waar met de Opel GT aan deelgenomen kan worden.

Zo zijn er jaarlijks 6 tot 7 ritten, verdeeld over heel het land. Ook de techniek wordt niet vergeten. Een technische dag en een sleuteldag bieden een ruime keus aan kennis van de GT en zijn een goede hulp bij het rijdend houden of maken van uw Opel GT. Zelf sleutelen of laten sleutelen behoort tot de mogelijkheden. Altijd onder deskundige begeleiding.

Een onderdelenmarkt en een gezellige barbecue completeren deze lijst met verenigingsactiviteiten.

De ledenvergaderingen die twee maal per jaar worden gehouden, probeert de Opel GT Club Nederland te omlijsten met een hapje, een drankje en een interessant evenement en/of lezing.

Als lid kunt u aan al deze evenementen deelnemen. Het maakt niet uit of u in het bezit bent van een klassieke GT of een jonger model uit de periode 2007-2009.

Als donateur bent u uiteraard ook van harte welkom.

Volg ons via